Hackerangreb – kunne det ske for dig?

Vidste du at flere danskere ikke ved at de har været udsat for et hackerangreb? At hackerne hver dag har nem adgang til netop din PC, men indtil videre er du undsluppet fordi du ikke har været interessant nok?

Hackerangreb har på verdensplan været skyld i at privatpersoner, virksomheder og myndigheder har fået offentliggjort fortrolige dokumenter og informationer af privat karakter. Billeder og bankoplysninger er blevet misbrugt ligesom flere har fået ødelagt deres computer. Center for Cybersikkerhed (CFCS) udtaler at navnlig computere med Windows er sårbare for disse angreb.

Du tænker måske, at du ikke har følsomme data på din pc? I dag har alle i husstanden adgang til internettet, inkl. vores børn. Ved du hvad dine børn klikker på? Et forkert klik og hackerne kan downloade en virus på hele jeres hjemmenetværk, og sikre sig adgang til det webcam, som er i din eller dine børns computer. Med adgang til din computer har de f.eks. mulighed for at tænde dit webcam og pludselig har hackerne en video, som er følsom for din og din familie og du er hermed udsat for et Ransomware angreb.

Når hackere tager dit system eller data som gidsel

Ransomware er malware- en virus, som inficerer din computer, låser den og forlanger betaling for at låse den op. Typisk kommer det fra internettet, men du kan også få det via e-mails, USB-stik eller andet. Den installerer sig dybt inde i PCens programmer, som gør det svært for anti virus at fange den. Den kan fjernaktiveres, og med et klik har hackerne adgang til jeres data på computeren og alle de funktioner computeren i øvrigt måtte have som f.eks. webcam, programmer osv.

Hvorfor er antivirus ikke nok?

Alle computere har en form for minimum beskyttelse, -enten en firewall eller antivirus.
Firewall holder alle de kendte trusler ude og antivirus går først i gang når en Virus er blevet aktiveret og har beskadiget din pc. Men hvad med de ukendte trusler? Og hvorfor skal man lade en virus inficere computeren før den opdages?

Din adfærd bliver SOLGT på nettet.

Har du tænkt over hvorfor Facebook pludselig reklamerer med rejser, som du søgte på google for en uge siden? Når du går på nettet bliver din adfærd automatisk registreret på de hjemmesider du besøger: alt hvad du skriver, søger og klikker på bliver gemt og solgt videre til annoncører, som bruger det til at målrette deres annoncer. Det kaldes profiling.

Hvordan forhindrer jeg hackerangreb?

BlackFog har udviklet et program, som dels forebygger hackerangreb og forhindrer at dine fortrolige oplysninger og adfærd bliver solgt på nettet. BlackFog beskytter på forskellige lag af din pc, for at give dig en samlet proaktiv beskyttelse mod kendte og ukendte trusler.  Programmet blokerer udefrakommende forsøg på at downloade og aktivere virus på din computer og andre forsøg på at tilgå data som f.eks. bankoplysninger, fortrolige dokumenter osv. og funktioner på din computer som f.eks. webcam, mikrofon og diverse programmer. Hvis dine børn ved et uheld skulle åbne et forkert dokument, så vil de stadig være beskyttet, uanset om de er hjemme eller på et andet netværk.

Vardia har indgået samarbejde med BlackFog fordi vi tror på at løsningen på dette problem er forebyggelse fremfor behandling efter skaden er sket.

Som kunde hos Vardia får du nu tilbudt en gratis familielicens, som består af beskyttelse på op til fem enheder. Licensen er gældende så længe du er kunde hos Vardia Forsikring. For at få adgang til programmet og licensen skal du blot følge linket og indtaste dine oplysninger. Programmet bliver derefter sendt til dig med instruktioner om hvordan du downloader og installerer det.